РУСКА ОПЕРАТИВНА ГРУПА СЕВЕР СА ПРИСТИГЛИМ РЕЗЕРВАМА БЛОКИРАЛА УКРАЈИНСКИ ПОКУШАЈ ПРОБОЈА У КУРСКУ ОБЛАСТ

Јединице Оружаних снага Украјине које су извршиле инвазију на Курску област настављају са покушајима пробоја у одређеним областима, али су све блокиране јединицама руске ОГ Север и пристиглим резервама. Ово се наводи у новом извештају Министарства одбране Русије о ситуацији на курском правцу.

Према информацијама које је објавила руска војска, у протекла 24 часа настављене су акције на заустављању покушаја пробоја мобилних група Оружаних снага Украјине оклопним возилима дубоко на руску територију. Иако су скоро сви правци могућих продора блокирани, украјинска војска не одустаје од покушаја да продре даље како би створио панику међу становништвом и остварила задате циљеве. Мобилне групе су заустављене у областима Скрилевка, Левшинка, Семеновка, Алексејевски, Камишњи. Две групе украјинских диверзаната откривене су у области Мартиновка и уништене.

Украјинска војска је покушала и са озбиљнијим снагама да се пробије, нападајући у правцу Коренева, Олговке, Погребког, Руског Поречног и Черкеског Поречног. Како је саопштило Министарство одбране Русије, овде су деловале јединице 115. механизоване, 80. и 82. ваздушно-јуришне бригаде. Остале јединице Оружаних снага Украјине концентрисане су у областима Локни, Кремјани, Олешња, Свердликов и Дарино. Нема података о Суџију, по некима је под контролом Украјинаца, док други тврде да су су присутне руске трупе.

Настављају се удари против резервног састава Оружаних снага Украјине у Сумској области. Авијација, ракете и артиљерија су деловали у областима Јунаковке, Садки, Миропоље, Храповшчина, Могрици и Кровное.

2 коментара на “РУСКА ОПЕРАТИВНА ГРУПА СЕВЕР СА ПРИСТИГЛИМ РЕЗЕРВАМА БЛОКИРАЛА УКРАЈИНСКИ ПОКУШАЈ ПРОБОЈА У КУРСКУ ОБЛАСТ

  1. Svaka čast za vojsku Ukraine i za Ukrainski narod,oni znaju za šta se bore,Ruska strana totalno nesprema i dezorjentisana,SVO i sada antiteroristička akcija,pa ja veće gluposti nisam čuo,treba neko da objasni Rusima da su u ratu sa NATO om.Rusija ,definitivno nije super sila,to što ima atomsku bombu neznači ništa,ovo je početak kraja za Putina i njegove nesposobne generale…..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *