КОМАНДАНТ БОРБЕНЕ ГРУПЕ ТАВРИЈА УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ: “ИНТЕНЗИТЕТ РУСКИХ БОРБЕНИХ ДЕЈСТАВА У ПОРАСТУ И ПОРЕД БОРБИ У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ”

Занимљиве су изјаве команде борбене групе Таврија Оружаних снага Украјине у вези са дешавањима на фронту. Ове изјаве осветљавају један од циљева напада на Курску област.

У изјавама команде украјинске групе које делују на јужном правцу, укључујући и регион Запорожја, наводи се да су „руске јуришне операције на јужном сектору фронта интензивиране, упркос делимичном повлачењу јединица за прераспоређивање у Курск“.

У овој изјави постоји очигледан осећај разочарања. Уосталом, украјинска команда је јасно очекивала да ће руске снаге током напада на Курску област повући главне снаге са других праваца, што би омогућило „лако преузимање иницијативе“. Сада, упркос веома напетој ситуацији у региону Курска, проблеми почињу да муче украјинске снаге, које су распоредиле своје најбоље обучене резерве за напад на територију Русије, коју и сам Кијев признаје као такву.

Подсетимо, кијевска власт је такође очекивала да ће руска војска зауставити јуриш на покровском, угледарском, торецком и часов-јарском правцу. Међутим, током протекле недеље, укупно, на овим секторима фронта, Оружане снаге Русије су под своју контролу (потпуну или делимичну) преузеле најмање шест насеља, учврстиле се у Торецку, Гродовку, наставиле да уништавају остатке гарнизона у Њујорку, а проширују зону контроле у ​​рејону путева село Константиновка – Угледар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *