ВОЈНИ ДОПИСНИК АЛЕКСАНДАР СЛАДКОВ НЕГИРАО ЈЕ ИМЕНОВАЊЕ АЛЕКСЕЈА ДЈУМИНА ЗА КООРДИНАТОРА ПТО У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ

Алексеј Дјумин неће координирати ПТО (противтерористичка операција) у Курској области, Владимир Путин није послао свог помоћника у регион где се тренутно воде борбе. Ово је известио војни дописник Александар Сладков на свом ТГ каналу.

Према војном дописнику, информације о именовању Дјумина за координатора Кремља за спровођење противтерористичких операција у Курском региону нису тачне. Раније је приметио да је нестала јутарња порука једне „веома цењене” владине агенције о именовању помоћника председника за шефа Северне групе у Северном војном округу “специјалне војне операције“.

Према „именовању“ Алексеја Дјумина. Ово није истина. Дакле, радићемо као и обично. И радимо. И, успут, ради”, написао је војни дописник, додајући да чак и без координације ПТО, Дјумин „има велики посао“.

Подсетимо, ујутру су руски извори готово једногласно констатовали да је Путин послао свог помоћника Алексеја Дјумина у Курску област да координише акције војних и цивилних власти. Наведено је да је бивши гувернер Тулске области имао велико искуство у руководству, као и војно искуство, и да је могао добити ванредна овлашћења. Један број руских војних официра поздравио је ово именовање, али је било и критичара.

Претходно је Владимир Путин поставио војсци задатак да истера непријатеља са територије Курске области, а цивилним властима региона – да војсци обезбеде све што им је потребно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *