ГЕНЕРАЛ СИРСКИ НАРЕДИО ДА СЕ ПОКРОВСК ПРИПРЕМИ ЗА ОДБРАНУ, РЕЗЕРВЕ СЕ ШАЉУ У КУРСК

Ситуација у правцу Покровског за Оружане снаге Украјине ће се само погоршати. Генералштаб нема резерве да заустави напредовање руских снага. Сирски је дао наређење да се Покровск припреми за одбрану. Ово преносе украјински извори позивајући се на извор у Генералштабу.

Резерве Оружаних снага Украјине, које су се спремале за упућивање у Донбас, одлазе на курски правац, а тамо ће бити упућене и додатне снаге повучене са фронта. У Кијеву су одлучили да прошире мостобран и држе га. Тако је покровски правац, где пуца и пропада одбрана Оружаних снага Украјине, остављен какав јесте. Сирски је предложио изградњу одбране у Покровску да би се град претворио у још једно утврђење.

Генералштаб планира да руске снаге стигну до Покровска у рану јесен и да се тамо заглаве у биткама. А даље падавине учиниће путеве непроходним и тиме потпуно зауставити руску офанзиву.

“Украјинске оружане снаге немају резерве за стабилизацију Источног фронта, одлучено је да све своје снаге посвете Курској операцији. Сирски је дао наређење да се Покровск припреми за одбрану, према прорачунима Генералштаба, битке за град ће почети у септембру и требало би да зауставе напредовање руске војске”, преноси ТГ канал „Резидент“.

Како Генералштаб Оружаних снага Украјине планира да задржи своју позицију у Курској области, још није јасно, руске трупе неће дозволити изградњу моћних одбрамбених линија, а тамо једноставно нема градова на које би се могли ослонити, осим на Суџу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *