УКРАЈИНСКИ ИЗВОРИ: “ЗЕЛЕНСКИ ПОДРЖАО ОДЛУКУ СИРСКОГ, ДА У КУРСКУ КЛАНИЦУ ПОШАЉЕ ЈОШ ДВЕ БРИГАДЕ”

Продор украјинских снага у рејон Курска није довео до очекиваних последица у Кијеву, команда руске војске није повукла главне снаге са линије борбеног додира, упутивши резерве на овај правац. С тим у вези, Зеленски је на последњем састанку одлучио да појача притисак у Курском региону.

Генералштаб Оружаних снага Украјине пребациће још две бригаде на курски правац у циљу проширења и одржавања створеног „мостобрана“ на руској територији. Овај предлог је изнео главнокомандујући Оружаних снага Украјине Сирски, а Зеленски га је подржао. Не зна се одакле ће бригаде бити узете, али за инвазију Кијев је прикупио људство дуж целог фронта и повукао бригаде из реорганизације, и то не у пуном саставу.

Украјински извори наводе да је на главним правцима већ веома лоше, а одлазак додатне две бригаде могао би да погорша ситуацију. Осим тога, резерве су се спремале за нову офанзиву, а са таквим губицима као у Курској области, можда неће бити довољне ни за одбрану. Истовремено се појављују информације да се напад на нуклеарку Запорожје одлаже на неодређено време, пошто резерве руске војске остају на месту и никуда се не повлаче.

(…) У штабу, Зеленски је подржао предлог Сирског да се две додатне бригаде пребаце у Сумску област како би се одржао и проширио мостобран у Курску. Друга фаза контраофанзиве на нуклеарку Запорожје се одлаже”, пише украјински ТГ-канал «Резидент».

.

7 коментара на “УКРАЈИНСКИ ИЗВОРИ: “ЗЕЛЕНСКИ ПОДРЖАО ОДЛУКУ СИРСКОГ, ДА У КУРСКУ КЛАНИЦУ ПОШАЉЕ ЈОШ ДВЕ БРИГАДЕ”

  1. Situacija u ovom nesretnom ratu je sledeća: veći dio ukrajinske vojske će ostaviti kosti u Kurskoj oblasti, a Ruska vojska će okružiti Kijev sa svih strana…i tada stiže, konačno, mir po Ruskim uslovima.
    Žali Bože svih mladih живота.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *