СЕЛО СНАГОСТ У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ ВРАЋЕНО ПОД РУСКУ КОНТРОЛУ, УКРАЈИНСКЕ ЈЕДИНИЦЕ У ОКРУЖЕЊУ НА ОБАЛАМА ИСТОИМЕНЕ РЕКЕ

Руске јединице су у протекла 24 часа успеле да смање површину територије коју је украјинска војска заузела приликом упада у Курску област. Постоје извештаји да је украјинска војска одбачена неколико километара са положаја које је заузела у покушају да преузме контролу над регионалним центром Коренево.

Због масовног напада на положаје Оружаних снага Украјине у области насеља Снагост, Обуховка и Дарјино, сива зона дубине до 3,5 км обојена је црвеном бојом. Самим тим, тај део територије је враћен под руску контролу.

Поменуто село Снагост, које се налазило у сивој зони, враћено је под пуну контролу руских снага. По доласку под контролу овог насеља, Оружане снаге Русије су напредовале на југоисток – у правцу Суџанског округа Курске области.

Украјинске јединице су се повукле са губицима преко реке Снагост (исто име као и село). Штавише, неке од њихових јединица биле су заробљене на територији коју је формирала кривина ове реке – између поменутих села Обуховка и Дарино. Те јединице су окружене и уништене.

Борбе се настављају у другим областима борбене зоне у пограничним регионима Курска. Још увек није могуће потпуно протеривање украјинских снага, међутим њихови губици су се вишеструко повећали, укључујући и на територији Сумске области, одакле је украјинска војска покушала да пошаље резерве у таласима у борбу како би проширила територију контроле у Курској области.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *