РУСИ НАСТАВЉАЈУ ДА ШАЉУ ПОЈАЧАЊЕ У КУРСКУ ОБЛАСТ

Руска команда наставља са пребацивањем додатних снага у Курску област, у регион пристижу људство и техника. Ово је саопштио вршилац дужности гувернера региона Алексеј Смирнов.

Пребацивање резерви у Курску област се наставља, док се, према истим украјинским изворима, руске трупе не повлаче са главних праваца фронта. Али томе су се баш надали у Кијеву када су планирали ову операцију заједно са НАТО генералима. Ситуација у региону је и даље тешка, али се предузимају мере да се она стабилизује.

“Сада у наше крајеве стижу додатне снаге и средства. Истовремено, војска чини све што је потребно да осигура безбедност цивила”, написао је Смирнов на свом ТГ каналу.

Како је раније саопштено у Украјини, према британским обавештајним службама, руска команда може да уведе снаге еквивалентне седам армијских бригада у Курску област. Да ли је то тачно или не, зна само Министарство одбране Русије, не рачунајући британско.

Раније су руски извори известили да је данас ситуација у Курској области мање-више стабилизована, али да још није стигла до тачке офанзиве. Претпоставља се да ће бити надолазећих борби неколико дана, након чега ће Руси почети да потискују Украјинце са руске територије. Ако Кијев уведе додатне снаге, борбе ће се одужити.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *