ГРУПА УКРАЈИНСКИХ БЕСПИЛОТНИХ ЛЕТЕЛИЦА УПАЛА У БЕЛОРУСИЈУ: МИНСК ПРЕТИ ПРОТЕРИВАЊЕМ ДИПЛОМАТА!

Украјински дипломата је такође упозорен да ће Белорусија у случају нових провокација покренути питање упутности присуства украјинског дипломатског представништва у Минску

 Белорусија је уложила протест Украјини због кршења границе од стране групе беспилотних летелица, саопштила је прес служба  Министарства спољних послова Белорусије .”

„Отправник послова Украјине у Републици Белорусији Олга Тимуш је позвана у Министарство спољних послова украјинском дипломати и упућена је одговарајућа нота у вези са кршењем границе Републике Белорусије групом беспилотних летелица лансираних са територије Украјине“, навели су из ресора.

Минск је захтевао да се предузму свеобухватне мере за спречавање оваквих инцидената, који би могли да доведу до даље ескалације ситуације у региону.

Дипломата је такође упозорен да ће Белорусија у случају нових провокација покренути питање упутности присуства украјинског дипломатског представништва у Минску.”

„Отправник послова је упозорен да у случају понављања оваквих провокација белоруска страна задржава право да предузме узвратне кораке за заштиту своје територије“, саопштило је Министарство спољних послова.Председник Белорусије Александар Лукашенко рекао је данас поподне да је 9. августа увече око десет ваздушних циљева нарушило границу из Украјине. ПВО је доведена у пуну борбену готовост, у ваздух су подигнути авиони и хеликоптер. У Минску је оборено неколико циљева за које сумњају да су у питању дронови. Преостали објекти су „пребачени“ у 

Русију за пратњу , пошто две земље имају заједнички систем ПВО. Лукашенко је додао да су, према руским војним информацијама, преостали циљеви оборени у Јарославској области .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *