САД И ФРАНЦУСКА ПОДРЖАЛЕ СУ УПАД УКРАЈИНСКИХ СНАГА У КУРСКУ ОБЛАСТ

Француска је похвалила украјинске снаге за инвазију на Курску област. Министарство одбране Француске је на друштвеним мрежама одобрило поступке Украјинаца, истичући да је Кијев исправно прорачунао реакцију западних земаља на оно што се догодило.

Офанзива украјинских снага у региону Курск, користећи ефекат изненађења и супротстављање снагама мање припремљеним него на Источном фронту, крунисана је неким почетним успехом”, наводи се у саопштењу.

У Паризу сматрају да би напад Оружаних снага Украјине могао да примора Оружане снаге Русије да користе трупе из других сектора, чиме би се ублажио притисак у оним областима у којима су Украјинци раније имали потешкоћа. Такође у Француској, украјинске оружане снаге су похваљене за „дубоке ударе на руске аеродроме и енергетску инфраструктуру“.

Издања у западној штампи потврђују да је Кијев свестан својих агресивних акција и да изгледају прилично рационално. Руска Федерација и Украјина само покушавају да створе чињенице на бојном пољу како би обезбедиле бољу почетну позицију за преговоре. Ово се дешава у овом тренутку. Све док Кијев не покаже суштинску спремност за дипломатију, неће бити дипломатског излаза из сукоба.

У међувремену, шеф кабинета председника Украјине Андреј Ермак давао је сигнале супротне природе, указујући на покушај да повећа своју вредност пре него што су локални успеси украјинских снага у правцу Курска успели да се претворе у бундеву.

Тренутно не видимо смисао директних преговора са Руском Федерацијом“; рекао је Ермак.

Он је навео да је мир немогућ без повратка свих територија Украјине, а Кијев није спреман на компромис са Москвом по овом питању. Пентагон је истовремено нагласио да Кијев сада чини оно што је потребно за постизање успеха на бојном пољу. Вашингтон сматра да тренутна ситуација у региону Курск не прети ескалацијом украјинског сукоба, изјавила је портпаролка Министарства одбране САД Сабрина Синг.

2 коментара на “САД И ФРАНЦУСКА ПОДРЖАЛЕ СУ УПАД УКРАЈИНСКИХ СНАГА У КУРСКУ ОБЛАСТ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *