УКРАЈИНА ИЗВЕЛА МАСОВАН НОЋНИ НАПАД ДРОНОВИМА НА СЕДАМ РУСКИХ РЕГИОНА

Украјинска војска је са четвртка на петак увече извела најмасовнији напад дроновима на руске регионе, погодивши шест региона и Републику Крим. Како је саопштило Министарство одбране Русије, ПВО је током ноћи оборила и пресрела 75 дронова као и седам беспосадних чамаца који су напали Севастопољ. Ово је саопштила прес служба Министарства одбране Русије.

Према војним изворима, у ноћи са четвртка на петак украјинска војска је напала Белгородску, Липецку, Курску, Брјанску, Вороњешку и Орилску област, као и Крим. Највише дронова оборено је изнад Белгородске области, ПВО је оборила 26 дронова. Следи Липецкаја, напало ју је 19 дронова. Овде је причињена значајна штета. Неколико дронова је пресретнуто изнад других региона. Крим је напало 13 беспилотних летелица, као и седам беспосадних чамаца. Сви су уништени.

Током протекле ноћи (…) дежурни системи ПВО пресрели су и уништили 75 беспилотних летелица: 26 изнад Белгородске, 19 изнад Липецке, седам изнад Курске, пет изнад Брјанске, четири изнад Вороњешке, један изнад Орловске, пет – изнад Крима, осам – преко Црног мора. Осим тога, у Црном мору је уништено седам чамаца без посаде”, наводи се у саопштењу.

По свему судећи, Кијев жели да нанесе што већу штету инфраструктури руских региона, као и да изазове незадовољство руског народа наводном „неспособношћу” руских власти да заштите становништво. Претпоставља се да ће у позадини догађаја у Курској области Кијев само појачати своје нападе на Русију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *