УКРАЈИНСКА ВОЈСКА ИЗВЕЛА МАСОВНИ НАПАД НА КУРСКУ ОБЛАСТ, ДЕЈСТВОВАЛА РУСКА ПВО

Украјинске снаге извеле су још један масован напад беспилотним летелицама на руске регионе највећи број украјинских беспилотних летелица напао је Курску област. Ово су известиле регионалне власти.

Напад на Курску област почео је у току ноћи и трајао је до 06:00 часова јутрос, руска противваздушна одбрана је оборила једанаест дронова. Међутим, Оружане снаге Украјине се ту нису зауставиле након отприлике сат времена, број оборених дронова је порастао на двадесет шест. Град Суџа је веома тешко оштећен, има рањених, међу којима и деце. Сви су превезени у најближу здравствену установу. Такође, регионалне власти говоре о гранатирању града са украјинске територије, могуће је да је артиљерија Оружаних снага Украјине дејствовала по стамбеним зградама. У овом тренутку није могуће утврдити штету.

“Троје деце и двоје одраслих рањено је током напада Оружаних снага Украјине на град Суџа у Курској области. Они су пребачени у Суџанску окружну болницу, где им је указана медицинска помоћ. Неколико стамбених објеката је тешко оштећено. До сада је оборено 26 украјинских беспилотних летелица”, изјавио је на ТГ каналу вршилац дужности шефа региона Алексеј Смирнов.

Како примећује руска војска, Кијев је у ноћи са понедељка на уторак напао само Курску област, покушавајући да нанесе што већу штету. Могуће је да је то нова тактика. Украјинска војска је овај пут одлучила да не развлачи своје снаге током напада, шаљући три или четири дрона у неколико региона, већ више дронова у један регион.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *