ЦИЉАНА УБИСТВА И ТЕНЗИЈЕ НА БЛИСКОМ ИСТОКУ: ГОСТОВАЊЕ КОЛЕГЕ МИЛОША ЈЕВТИЋА НА ТВ БЛИЦ!

Актери који се служе овом методологијом труде се да је уметну у „правне” оквире, а јавности их правдају аргументима да су ове активности ограничене само на војне мете, најчешће терористе, или спонзоре терористичких организација

Наш колега и експерт за специјалне јединице Милош Јевтић, гостовао је јутрос на ТВ „Блиц” и коментарисао тзв. циљана убиства у контексту недавних догађаја на Блиском истоку.

Колега Јевтић је истакао да су циљана убиства унапред припремљена, по правилу званично одобрена, убиства прецизно идентификованих индивидуалаца, који се доводе у везу са тероризмом.

Описујући карактеристике ове методологије, колега Јевтић је истакао да се најчешће реализују у иностранству, да их изводе службе безбедности, тачније војне обавештајне службе, као и посебно обучени припадници специјалних снага.

Актери који се служе овом методологијом труде се да је уметну у „правне” оквире, а јавности их правдају аргументима да су ове активности ограничене само на војне мете, најчешће терористе, или спонзоре терористичких организација, те да су самим тим, прецизније, „хуманије” у смислу мање колатералне штете при нападу.

Историјски посматрано, истакао је колега Јевтић, у извођењу циљаних убистава предњаче Израел и Сједињене Америчке Државе.

Цео разговор на тему можете погледати на видео прилогу испод:


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *