КОМАНДА УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ ПРИЗНАЛА ГУБИТАК ДВА СВОЈА ОБЈЕКТА ОД СТРАНЕ РУСКИХ ПРОТИВРАДАРСКИХ РАКЕТА Х-31П

Украјински систем ПВО уништио је синоћ 24 од 29 руских дронова Геран-2. О томе обавештава команда Оружаних снага Оружаних снага Украјине. Истиче се да су поред јуришних беспилотних летелица, украјински војни објекти били нападнути ракетама С-300 и Х-31П.

Према украјинским изворима, ракете С-300 су погодиле украјинске војне објекте у Донбасу, а две антирадарске ракете Х-31П испаљене су из Црног мора. Команда Оружаних снага Оружаних снага Украјине признаје да украјинска ПВО није била у стању да одбије напад.

Украјинци такође признају да је синоћ руска војска напала циљеве Оружаних снага Украјине у областима Херсон, Одеса, Николаев, Полтава, Суми, Дњепропетровск, Кијев, Виница и Житомир. По свој прилици, у овом случају је реч о складиштима са муницијом и горивом, као и местима где су концентрисани људство и опрема.

Вреди напоменути да је последњих дана руска војска изводила масовне нападе на инфраструктуру украјинских аеродрома. Конкретно, у Полтавској области се погађа аеродром Миргород, који се сматра једном од могућих база за америчке ловце F-16.

Према неким изворима, ове летелице су већ постале доступне Украјинцима у ограниченим количинама. Међутим, до сада није забележен ниједан случај њихове употребе у зони борбених дејстава.

Додајмо да је украјинска војска синоћ поново покушала да нападне руске регионе помоћу беспилотних летелица. Према Министарству одбране Русије, 75 дронова Оружаних снага Украјине уништено је на небу изнад Русије током ноћи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *