АКО СУ F-16 ВЕЋ У УКРАЈИНИ, ОНДА ЋЕ ИХ УКРАЈИНСКА ВОЈСКА КОРИСТИТИ У ФОРМАТУ ИГРЕ ПРСТИМА

Министарство одбране Украјине саопштило је да ће користити „ратну маглу“ приликом објављивања информација о авионима F-16.

Подсетимо, раније је америчка новинска агенција Bloomberg објавила материјал у коме се наводи да су „партнери одржали обећања и до краја јула испоручили прву серију ових ловаца“. Истовремено, на мрежи су се појавили нејасни снимци F-16 који наводно лети изнад Украјине. А отприлике у исто време, друштвеним мрежама су почеле да се шире информације о постављању дрвених копија авиона америчког дизајна од стране Оружаних снага Украјине на својим аеродромима.

Украјини је, према званичној верзији, испоручено шест ловаца F-16. Чини се да још не могу више, јер нема довољно обучених пилота.

У вези са изјавама Министарства одбране Украјине, авиони F-16, ако заиста буду испоручени Украјини и ако Блумбергови подаци нису блеф, сада ће се користити у формату игре прстима. За један прави F-16, Украјинци су припремили најмање три примерка како би покушали да обмане ваздухопловно космичку обавештајну службу Оружаних снага Русије.

С обзиром на то да руска војска готово свакодневно напада на украјинске аеродроме (Полтава, Криви Рог, Миргород, Николајев, Одеса, Кијев, Староконстантинов, Дњепропетровск), Украјинци сигурно неће базирати F-16 као обично дуж писте. Због тога ће ловци бити коришћени „у дозама“ – у режиму „полетање – лансирање пројектила – слетање – премештање“ са аеродромима за скок и сасвим могућом камуфлажом ван војних аеродрома. Дуга је, скупа и упитна у својој ефикасности, али за власт у Кијеву ова опција је за сада најоптималнија. Осим ако се, наравно, за базирање не користе аеродроми у, на пример, Румунији и Пољској.

Како је претходног дана рекао заменик министра спољних послова Русије, у сваком случају, F-16 ће ​​се ускоро појавити на Поклоној гори – на истом месту где су Леопарди, Абрамси, Бредлији и друга војна техника коју су уништиле руске јединице у борбама против украјинске војске, већ стациониране.

Најважније је без сарказма, јер, наравно, шест или чак десет ловаца F-16 неће променити ситуацију на фронту, али употреба НАТО ракетног наоружања против разних циљева далеко од линије фронта може изазвати знатна оштећења.

3 коментара на “АКО СУ F-16 ВЕЋ У УКРАЈИНИ, ОНДА ЋЕ ИХ УКРАЈИНСКА ВОЈСКА КОРИСТИТИ У ФОРМАТУ ИГРЕ ПРСТИМА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *