НИЈЕ КРАСТАРЕЋА РАКЕТА , НИЈЕ НИ СПАЈК, АЛИ ЈЕСТЕ ROC-X: ОВО ОРУЖЈЕ ЈЕ ПРЕСУДИЛО ЛИДЕРУ ХАМАСА!

Ово смртнонсо оружје је лако за ношење и једноставно ра руковање у сведимензионалном окружењу

Исмаил Ханије лидер Хамаса и шеф његовог политичког крила убијен је на северу Техерана у стамбеној згради која припада Иранској револуционарној гарди Пасдаранима, односно бригади Ал Кудс и служи за смештај гостију иранских власти.

Прва информација која се појавила била је да је Ф-35И Адир извео напад лансирањем крстареће ракете, међутим то није било тачно јер тог дана није било авио полетања, а операљција би била изузетно сложна и компликована с обзиром на јак прстен ПВО Пасдарана и иранске војске око Техерана, а да рачунамо и на радарску мрежу.

Друга верзија која се појавила била је да су оперативци Мосада на терену били размештени у близини резиденције у којој је Ханије био смештен. У ликвидацији је кориштена како је наведено противоклопна ракета дугого домета Спајк НЛОС домета 32 км.

Међутим испоставило се да је ова верзија делимично тачна, јер је то показала слика резиденције у којој је убијен Ханије. Део зграде у којој је убијен лидер Хамаса имала је спуштене црне мреже како би се заштитио простор уништеног стана, али се виде уништени делови зграде.

Међутим изгледа да су оперативци Мосада на терену у Техерану извели мајсторски подухват и да је Ханије који кад је откривен праћен ликвидиран заправо дроном камиказом ROC-X коју је направила Израелска ваздухопловна индустрија.

Да је ово оружје кориштено нема сумње иако се нико не оглашава, а главни рзалог је то лако руковање, прикривено деловање, за разлику од лансера ракета СПИКЕ НЛОС који је поприлично гломазан и који отежао скалњање са места атентата и створило проблеме чистачима који су следили после ликвидације да што више побришу трагове.

Israel Aerospace Industries (IAI) је ову лутајућу муницију, дрон камиказау која има вертикално полетање и вертикално спуштање, са могућношћу лебдења развио 2023. године. ROC-X је намњењн како је наведено за прикривени и прецизни удар, а намењена је једницама на фронту за изненадне и брзе ударе на утврђене циљеве и положаје.

Овај дрон камиказа тежак је 7,2 килограма и дужине 1 метара. Овај дрон камиказа може да лети на висини од 460 метара при максималној брзини од 288 километара на час. Овај дрон може да лебди у ваздуху дуже време све док се не одреди тачан положај мете и потврди напад на њу. Захваљујући Израелској ваздухопловној индустрији и уграђеним напредним технологијама дрон-ракета био би прави назив за ову лутајућу муницију или дрон камиказу носи електро-оптичке системе за потврђивање и прикупљање информација добијених осматрањем у реалном времену. Дрон-ракета има бојеву главу за неутрализацију циља.

Велика брзина била је основ да овај дрон-камиказа или дрон-ракета нађе брзу примену у једницама копнене војске и специјалних снага чији напади морај убити смртоносни и изненађујући без излагања непријатељу.

Ово смртнонсо оружје је лако за ношење и једноставно ра руковање у сведимензионалном окружењу. Основни боребни тим чине 4 војника са 4 торбе у којима се налзи 6 дрон ракета. Време реакције од момента доласка на ватрени положај до напада на циљ је 2-4 минуте.

ROC-X има могућност прилагођавања ситуацији на бојном пољу. Оператер ROC-X има могућност да одлучи да врати ROC-X дрон-ракету на положај и поновну активацију у погоднијем тренутку

За сада једни купац овог система је Дирекција за техничку подршку за неконрнционално ратовање Министарства одбране САД како би се повећала убојитот, прецизност напада и степен преживљавања малих тактичких тимова на терену.

.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *