ЛИКВИДИРАН ФУАД ШУКР ДЕСНА РУКА ХАСАНА НАСРАЛАХА КОЈИ СЕ БАВИО РАКЕТАМА! АМЕРИКАНЦИ ЗА ЊЕГОВУ ГЛАВУ НУДИЛИ 5 МИЛИОНА ДОЛАРА

САД су га тражиле због његове улоге у бомбашком нападу 1983. године на базу америчких маринаца у Бејруту

У израелском нападу у Бејруту убијен је Фуад Шукр познат и као Хаджи Мошин, старији саветних лидера Хезболаха Хасана Насралаха.

Шукр је од стране израелске војске пре неколико година именован као командант Хезболаха који се бавио ракетним пројектилима, а САД су га тражиле због његове улоге у бомбашком нападу 1983. године на базу америчких маринаца у Бејруту, када се камион опремљен експлозивом закуцао у зграду амбасаде. У нападу је убијен око 241 амерички војник, а 128 је рањено.

У последњем израелском нападу заправо убијен је човек број 2 у шиитској организацији Хезболаха.

Војска је саопштила да је гађала команданта одговорног за ракетни напад Хезболаха у којем је у суботу убијено 12 деце у Мајдал Шамсу.

Шукр, који је био члан Хезболаха око 30 година, био је шеф војног крила терористичке групе и сматран је “бројем 2” у њеном ешалону, јавили су израелски медији.

Амерички Стејт департмент га је 10. септембра 2019. означио као „посебно означеног глобалног терористе“ према „Извршној наредби 13224“, која дозвољава САД да спрече финансирање терориста.

Шукр је 21. јула 2015. такође санкционисан по „Извршној наредби 13582“, која дозвољава САД да забрани имовину.

️ 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *