ИЗРАЕЛСКИ ШЕФ ДИПЛОМАТИЈЕ: БЛИЗУ СМО ТОТАЛНОГ РАТА СА ХЕЗБОЛАХОМ! ПОЧЕЛО ОДБРОЈАВАЊЕ

Приближавамо се тренутку пуног рата са Хезболахом и Либаном … Узвратићемо и на фронту и у позадини, рекао је израелски шеф дипломатије

Израелски министар спољних послова Израел Кац рекао је да је земља близу рата пуног размера са либанским шиитским покретом Хезболах и Либаном, преноси портал 

 ИДФ је у суботу саопштила да је 11 људи убијено у нападу на Голанској висоравни.

Либански шиитски покрет Хезболах рекао је за РИА Новости да није умешан у напад.

„Приближавамо се тренутку пуног рата са Хезболахом и Либаном … Узвратићемо и на фронту и у позадини, али до краја рата (Генерални секретар шиитског покрета) Насралах и Хезболах ће бити поражени, а Либан ће много патити“, рекао је Кац.

Истовремено је обећао да ће обновити мир и безбедност на северу и додао да је наложио свом одељењу да се припреми за свеобухватну кампању широм света како би се постигао легитимитет за акцију у Либану.

Ситуација на израелско-либанској граници се погоршала од почетка израелских војних операција у Појасу Газе у октобру прошле године. Припадници ИД и Хезболаха свакодневно пуцају на положаје једни друге. Према либанском министарству спољних послова, око 100 хиљада људи морало је да напусти своје домове на југу земље због гранатирања. Тел Авив је пријавио око 80 хиљада становника севера јеврејске државе који су се нашли у сличној ситуацији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *