НА ПРИЛАЗУ МОСКВИ, РУСКА ПВО ОДБИЛА ЈОШ ЈЕДАН НАПАД УКРАЈИНСКИХ ДРОНОВА

Украјинска беспилотна летелица неутралисана је системима противваздушне одбране на прилазу Москви. Према прелиминарним подацима, на месту пада летелице нико није повређен, а материјална штета није забележена.

Ово је на свом Телеграм каналу објавио градоначелник Москве Сергеј Собјанин.

У градском округу Ступино одбијен је напад дроном који је летео ка Москви“, написао је шеф градске администрације.

Он је такође напоменуо да хитне службе тренутно раде на месту пада.

Овај дрон није био једини који је синоћ напао руску територију. Снаге ПВО одбиле су још један напад украјинских дронова на друге регионе Русије. Како је саопштила прес-служба Министарства одбране Русије, изнад територије земље оборена су још четири украјинске беспилотне летелице.

“Спречени су бројни покушаји кијевског режима да изведе терористичке нападе помоћу беспилотних летјелица“, из саопштења Министарства.

Поред беспилотних летелица у Подмосковљу, руска војска је неутралисала и украјинске беспилотне летелице у Брјанској, Тамбовској и Тулској области.

Уништено је и пресретнуто пет беспилотних летелица, од којих су две биле изнад територије Брјанске области и по једна над територијама Тамбовске, Тулске и Московске области”, наводи се у саопштењу руског Министарства одбране.

Према информацијама власти Брјанске области, један украјински дрон је неутралисан у Клинцовском округу, а други у Суражском округу.

Један коментар на “НА ПРИЛАЗУ МОСКВИ, РУСКА ПВО ОДБИЛА ЈОШ ЈЕДАН НАПАД УКРАЈИНСКИХ ДРОНОВА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *