ЦЕЛЕ НОЋИ УКРАЈИНСКА ВОЈСКА ДЕЈСТВОВАЛА ПО БЕЛГОРОДСКОЈ ОБЛАСТИ

Украјинске јединице су ноћу напале Белгород. Пре напада на регионални центар, украјинске оружане снаге су више пута гранатирале Шебекино и околину, као и градски округ Грајворонски.

Гувернер Белгородске области је скоро целу ноћ обавештавао становништво да Украјина користи дронове за нападе на руску територију.

Град Шебекино је гранатиран три пута. Претходно су рањена четири цивила – двојица мушкараца са гелерским ранама на рукама и ногама превезена су екипама Хитне помоћи у градску болницу број 2 у Белгороду, још два мушкарца су хоспитализована у Централној окружној болници Шебекино“, ово је написао Вјачеслав Гладков на свом ТГ каналу.

Тада је Шебекино гранатиран од стране украјинске војске шест пут. Повређено је то од стране још неколико мештана. Оштећења су евидентирана на једном броју кућа, као и на далеководима.

Наш ПВО систем је дејствовао изнад Белгорода и Белгородске области – неколико ваздушних циљева је оборено на прилазу граду. Нажалост, једна особа је преминула од задобијених рана”, гувернер Белгородске области.

Према последњим подацима, украјинске оружане снаге су такође користиле ракетно наоружање.

Украјинска војскаје такође напала насељена места у округу Краснојарушки, укључујући село Прилесје.

Вашингтон је претходно Кијеву дао дозволу да нанесе ударе на руску област Белгород ракетама дугог домета ATACMS. Вероватно је и у ноћи 9. јула украјинска војска употребила ово оружје приликом напада на Белгород.

Стални напади Оружаних снага Украјине на цивилно становништво Белгородске области не изазивају реакцију на Западу, и, наравно, нико тамо не захтева хитно сазивање Савета безбедности УН по овом питању.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *