У НОЋИ 8. ЈУЛА, РУСКА ВОЈСКА НАПАЛА УКРАЈИНСКЕ ЦИЉЕВЕ У КИЈЕВСКОЈ, ЧЕРНИГОВСКОЈ, ОДЕСКОЈ И ДРУГИМ ОБЛАСТИ

У ноћи 8. јула објављена је узбуна за ваздушну опасност широм Украјине. Након додатног извиђања циљева, на њих је гађано разним убојним средствима, укључујући и ракете.

У Кијевској области око три сата ујутру догодила се серија експлозија. Према последњим подацима, погођени су индустријски објекти који се баве производњом оружја и муниције. Погођене су и локације наоружања пребаченог из земаља НАТО у украјинске оружане снаге.

Још једна серија експлозија догодила се у Житомиру и региону. На северу овог региона, који се налази недалеко од белоруске границе, концентрисане су прилично велике украјинске резерве. Такође кроз Житомирску област у источном правцу долази до протока оружја из европских земаља, снабдевајућиукрајинску војску оружјем.

Током ноћи, циљеви су гађани и у још једном региону на северу Украјине – у Черниговској области. Према неким извештајима, реч је о местима за обуку људства (мобилисаних) Оружаних снага Украјине и пунктовима за распоређивање система ПВО.

Руске снаге су погодиле украјинску војну технику и људство у предграђима Харкова, као и у деснообалном делу Херсонске области.

И у Одеској области је било експлозија. Пријављени су напади, укључујући и околину саме Одесе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *