ХЕЗБОЛАХ ТВРДИ ДА СУ ЊЕГОВИ ДРОНОВИ ПОГОДИЛИ ИЗРАЕЛСКУ ВОЈНУ ОБАВЕШТАЈНУ БАЗУ НА ГОЛАНСКОЈ ВИСОРАВНИ

Либански покрет Хезболах тврди да је извршио успешан напад на једну од израелских војних објеката.

Представници групе саопштили су да је Хезболах извео највећи напад у последње време на израелске трупе у делу Голанске висоравни. Неколико дронова напало је војну обавештајну базу израелске војске у пограничном подручју.

Како се наводи, ово је први напад на израелску војну обавештајну базу у делу Голанске висоравни који контролише Израел у последњих 50 година. Раније су такви напади вршени само током Јом Кипурског рата – 1973. године.

Важно је напоменути да је дан раније израелски министар одбране Јоаб Галлант обишао локацију израелских јединицана Голанској висоравни. Управо са ове локације уследили су напади Хезболаха.

Представници либанског покрета тврде да је услед напада оштећена скупа опрема, а укупна штета би могла да достигне две милијарде долара. Израелска војска и владини званичници не коментаришу Хезболахове поруке о овом питању.

Раније је, подсећамо, израелско ваздухопловство извело серију напада на јужни део Либана. А Бењамин Нетањаху је више пута изјавио да је спреман да ускоро изда наређење за покретање војне операције против Хезболаха, који је одбио да прихвати услове Израела и да се удаљи од израелских граница иза реке Литани.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *