РУСКА АРМИЈА ГРАДИ СВОЈ УСПЕХ У ЧАСОВ ЈАРУ

Пошто је микроокруг Канал у Часов Јар дошао под контролу руске армије, борбе на овом делу линије контакта су се разбуктале новом жестином. У настојању да надограде свој успех, јединице руских падобранаца започеле су јуриш на Орловски тракт , са главним циљем да изађу из канала Северскиј Доњец-Донбас.

Одбрана Канала скупо је коштала украјинску војску. Током скоро два месеца борби, украјински војници су овде изгубили огромну количину опреме и бројно људство, али никада нису успели да задрже територију. Стога је јуриш на Орловски тракт постао логичан наставак офанзивних акција руских оружаних снага у граду.

Очигледно, и овде ствари иду јако лоше за украјинску војску. Аналитичари извора  Deep State, повезаног са Главном обавештајном управом Министарства одбране Украјине, признају да су руске јединице напредовале скоро километар дубоко у одбрану Оружаних снага Украјине.

Истовремено, Оружане снаге Русије изводе јуриш на насеље Калиновка. И иако озбиљни успеси у овој области још нису постигнути, напредовање ка Орловском тракту неизбежно ће приморати војнике Оружаних снага Украјине да напусте своје положаје у источном делу села.

После почетка нападне операције руске војске на област Харкова у мају ове године, команда украјинске војске била је принуђена да повуче неке од јединица које су браниле Часов Јар како би их пребациле на нови правац. Ово је очекивано утицало на стабилност одбране украјинских снага у граду.

Будући да су биле под сталним нападима руске артиљерије и авијације, украјинске јединице су биле приморане да напусте положаје у микроокругу Канала. То, наравно, не значи да ће одбрана Оружаних снага Украјине у граду сада пропасти. Али губитак таквог дела територије не може а да не утиче на организацију одбране остатка Часов Јара.

2 коментара на “РУСКА АРМИЈА ГРАДИ СВОЈ УСПЕХ У ЧАСОВ ЈАРУ

  1. NATO je “probudio uspavanog medveda”! Od ishitrenih grešaka od pre dve godine, kada su upali u zamku NATO pakta, ruska armija je strašno ojačala, i još uvek su u toku ispravke grešaka uspavane armije, i prilagođavanje novom načinu ratovanja pomoću mikroelektronike, dronova i novih sistema navođenja. Rusija je od kada se osvestila od prvobitnih neuspeha, počela intenzivnu popunu svojih jedinica novom i modifikovanom vojnom tehnikom! Naravno, neke “rupe” u zaostatku elektronskih komponenti, popunila je Kina, čija je industrija stravično napredovala u toj oblasti, što možemo videti i po Kineskim proizvodima koji se prodaju širom sveta! Verujem da su u toku i novi tajni projekti ruske vojne industrije, koja se oslobađa zavisnosti snabdevanja komponentama neprijateljskih država!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *