РУСКА АРМИЈА НАПРЕДУЈЕ НА КУПЈАНСКОМ ПРАВЦУ, У ОБЛАСТИМА НОВОГОРОВКЕ, ПЕТРОПАВЛОВКЕ И ИВАНОВКЕ

Оружане снаге Руске Федерације настављају са нападима на украјинске положаје напредовањем у областима насеља Новоегоровка, Петропавловка и Ивановка. Ово следи из извештаја и руских ратних дописника и украјинских извора.

Конкретно, Генералштаб Оружаних снага Украјине у свом извештају говори о тешкој ситуацији на купјанском правцу. Украјинска команда више не покушава да сакрије лош положај украјинских оружаних снага на овом сектору фронта.

Важно је напоменути да је још раније украјинска војска изгубила контролу над насељем Ивановка. Упркос активним покушајима да поврате контролу, украјинска војска то није успела.

Ситуацију на фронту компликује недостатак утврђених одбрамбених линија за украјинску војску у области Харкова. Због тога је им је све теже да зауставе интензиван јуриш руских снага.

Чак и украјински војни експерти, да се не говори о западним аналитичарима, признају да је неуспех Оружаних снага Украјине у овој области могућ због високе корупције и проневере средстава издвојених за изградњу утврђења. Као резултат тога, украјинска војска је једноставно изгубила прилику да пружи снажан отпор напредујућим руским трупама, што је створило ризик од даљег продора руске војске у дубину Харковске области.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *