УКРАЈИНА ИЗВЕЛА МАСОВНИ НАПАД НА КРИМ КОРИСТЕЋИ РАКЕТЕ, БЕСПИЛОТНЕ ЛЕТЕЛИЦЕ И БЕСПОСАДНЕ ЧАМЦЕ

Украјинска војска је касно синоћ напала Крим ракетама и беспилотним летелицама, погодивши јужну обалу полуострва. После 22:00 часа у целој републици проглашена је узбуна за ваздушни напад.

Раније је Кијев напао Крим британским крстарећим пројектилима Storm Shadow, америчким оперативно-тактичким ракетама ATACMS и дроновима. Министарство одбране Русије још није објавило званичне податке о најмање 16 ракета лансираних са подручја Одесе и Кременчуга. Циљ је била јужна обала, подручје Судака и Алуште.

Како наводе кримске власти, напад је одбијен и све ракете су оборене. Међутим, има жртава: два становника Симферопољске области су погинула од гелера. Има и поготка пословног објекта у Алушти, тамо раде хитне службе, нема детаља. Касније, у другом таласу напада, стигле су четири беспилотне летелице, лансиране из области Чаплинка у Херсонској области, које су такође оборене.

У ракетном нападу непријатеља на територију полуострва у региону Симферопоља, погинула су два случајна пролазника. Такође у области Алуште забележени су ударци на празан пословни простор. На лицу места су запослени Министарства за ванредне ситуације. Молим све да остану мирни и верују само званичним информацијама”, написао је на свом ТГ каналу први човек Крима Аксенов.

Ујутро, код западне обале Крима,руски авион је уништио неколико беспосадних чамаца украјинске морнарице нема тачних података о броју; Током напада, амерички извиђачки дрон MQ-8 Reaper лебдео је изнад неутралних вода Црног мора у близини полуострва.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *