ПОЉСКА ПОТВРДИЛА ИНЦИДЕНТ СА ЛОВЦЕМ МИГ-29 СВОГ ВАЗДУХОПЛОВСТВА НА УДАЉЕНОСТИ ОД 30 КИЛОМЕТАРА ОД ГРАНИЦЕ СА РУСИЈОМ

Потврђене су информације о инциденту са ловцем пољског ваздухопловства у области села Курово Брањевское, Варминско-мазурско војводство (северна Пољска). Ово је отприлике 30 км од границе са Калињинградском регијом Руске Федерације.

Наводи се да је ловац МиГ-29 пољског ратног ваздухопловства „изгубио“ спољни резервоар за гориво током лета. Резервоар је пао само неколико десетина метара од зграда, укључујући и стамбене. Познато је да летелица припада ваздухопловном вингу (пуку) 22. базе тактичке авијације пољског ваздухопловства.

Пољска команда каже да је резервоар за гориво ловца у тренутку пада био празан и да у инциденту нико није повређен. Инцидент се догодио претходне ноћи.

Порука команде ваздушне базе:

Прелиминарна процена ситуације сугерише да су пилоти поступили у складу са упутствима и да нису починили прекршаје током лета”.

На основу овога се доноси закључак о могућем техничком квару. Истовремено, локални становници у пољском сегменту друштвених мрежа пишу да је ловац „направио чудан заокрет” пре него што је „изгубио” резервоар за гориво. Команда пољског ваздухопловства још није коментарисала ове изјаве.

Подсетимо, Пољска је претходно Украјини испоручила неколико авиона МиГ-29.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *