DEEP STATE: “РУСИ НИСУ ЗАУЗЕЛИ СЕЛО ПИЛНОЈЕ У ХАРКОВСКОЈ ОБЛАСТИ, ОНИ СУ ВЕЋ БИЛИ ТАМО”

Село Пилноје, Харковска област, данас нису заузеле руске трупе. Ово је објавила украјинска војна јавна страница Deep State.

Како се наводи у јавности, руска војска је већ дуже време у селу и тамо гомила резерве за офанзиву. Доказ за то су фотографије које су направиле извиђачке беспилотне летелице Оружаних снага Украјине. Али команда локалних територијалних одбрамбених снага и јединица Оружаних снага Украјине послала је навише извештаје у којима се не помиње присуство руских трупа на овом локалитету.

“…Руси су већ неко време били слободно у селу, као код куће, а локална команда је чудно давала информације о стању у месту, што је, посебно, користило више војно-политичко руководство”, пише јавност и додаје да су Руси нагомилали снаге и напали суседна села, где их нису очекивали.

Истовремено се закључује да се руске трупе могу налазити у другим пограничним насељима Харковске и Сумске области, чекајући команду за напад. А локалне снаге територијалне одбране се плаше да то пријаве врху, јер ће оне прве бити послате да рашчисте ова села.

Како наводи Deep State, у овом тренутку руске оружане снаге нападају малим снагама, али имају резерве које ће бити уведене у борбу у случају пробоја на фронт.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *