АЛБАНИЈА ДОБИЛА ОД ТУРСКЕ ТРИ БЕСПИЛОТНЕ ЛЕТЕЛИЦЕ БАЈРАКТАР! МОНТАЖА ПОЧЕЛА У НАТО БАЗИ КУЧОВА

Албански министар одбране Нико Пелеши саопштио је да 1. марта Албанија од Турске добила три беспилотне летелице Бајрактар са чиме се ова држава сврстала у ред корисника.

Иначе пет Бајрактар су добиле и такзоване власти администрације у Приштини и то 17. јула 2023. године и већ се користе у извиђачким мисијама.

Министарство одбране Албаније навело је да је монтажа прве три примљене беспилотне летелице почела 28. и 29. фебруара 2024. док се монатажа и постављање пратеће инфраструктуре за њихов рад и контролу наставља.

“Беспилотне летелице Баирактар, познате по својој ефикасности и напредној технологији, већ су у Албанији! Два дана је почела монтажа и паралелно се врши постављање пратеће инфраструктуре за њихов рад и контролу. Овај развој не само да се повећава Одбрамбене способности Албаније, али и доказ посвећености земље гарантовању националне безбедности и испуњавању највиших одбрамбених стандарда. Ово достигнуће је симбол наше посвећености модернизацији и иновацијама у нашим Оружаним снагама“, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Албанија је уговор за куповину прве три беспилотне летелице са Турском потписала у Анкари 21. децембра 2022. године

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *