РУСКЕ СНАГЕ НАПРЕДОВАЛЕ НА АВДЕЈЕВСКОМ ПРАВЦУ У ОБЛАСТИМА НЕВЕЛСКОЈЕ И ТОНЕНКОЈЕ

После заузимања доњецког града Авдејевке прошлог месеца, настављају се борбе са јединицама Оружаних снага Украјине у зони насеља око града.

Конкретно, воде се борбе и у близини насеља Бердичи, Орловка и Тоненкоје на Авдејевском правцу фронта. А источно од села Невелскоје, руске руске снаге су успеле да заузму фронт ширине до једног километра и напредују дубоко у неким областима до 600 метара.

Према писању “Доњецк Медиа”, у рејону села Бердичи, противник је извео серију напада уз подршку авијације и заузео два упоришта дуж железничке пруге. Међутим, према писању издања, руске оружане снаге су успеле да напредују северно и јужно од села Тоненкоје до дубине од једног километра, заузевши пет украјинских упоришта . Истовремено, изведени су удари против украјинске војске, укључујући и дејства из ВБР и ТОС. Деловала је и руска авијација.

За држање положаја око Авдејевке, овде су стигле додатне снаге Оружаних снага Украјине – 25. одвојена ваздушно-десантна бригада и 61. одвојена механизована бригада.

Тешке борбе воде и за село Орловка, које се налази неколико километара западно од Авдејевке.

Генерално, територија под контролом руских оружаних снага око града Авдејевке систематски се шири. Међутим, команда Оружаних снага Украјине шаље све више резерви.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *