АРГЕНТИНА ШАЉЕ СВОЈЕ ХЕЛИКОПТЕРЕ МИ-171Е У УКРАЈИНУ

Pосле одобрења председника Хавијера Милеија, Аргентина је послала два хеликоптера Ми-171Е у Украјину, првобитно добијених из Русије.

Тај потез долази пошто је Милеи изразио интересовање за давање приоритета савезима са „земљама које бране слободу“, позивајући се на САД, Израел и Украјину, према извештају Financial Times.

Ми-171Е су претходно повучени из употребе због немогућности Русије да пружи логистичку подршку након извозних санкција усред текућег руско-украјинског рата.

Донација је објављена у децембру прошле године, када је Буенос Ајрес пристао на понуду САД како би добио повољнију цену за куповину авиона F-16 Fighting Falcon.

Два хеликоптера Ми-171Е, Н-94 и Н-95, користиле су аргентинске ваздухопловне снаге као подршку за своје операције на аргентинском Антарктику.

Оба хеликоптера су од 2011. године била у саставу 7. групе ваздухопловних снага (Grupo Aéreo 7) из војне ваздухопловне базе Маријано Морено у Буенос Ајресу, обављајући послове транспорта и учествујући у операцијама потраге и спасавања.

Хеликоптер је погоњен моторима ВК-2500-03, који могу да раде на непрекидном максимуму од 1.300 киловата и перформансама при полетању од 1.800 киловата на температурама до -72,4 степена Фаренхајта (-58 степени Целзијуса).

Хеликоптере Ми-17 користи више од 70 земаља.

0 коментара на “АРГЕНТИНА ШАЉЕ СВОЈЕ ХЕЛИКОПТЕРЕ МИ-171Е У УКРАЈИНУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *