КРИВИЧНИ СУД У ХАГУ ТРАЖИ ХАПШЕЊЕ КОМАНДАНАТА СТРАТЕШКЕ АВИЈАЦИЈЕ И ЦРНОМОРСКЕ ФЛОТЕ: ОПТУЖЕНИ ЗА РАЗАРАЊЕ ЕНЕРГЕТСКЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ

ТВ Фронт/РИА Новости

Међународни кривични суд (МКС) у Хагу издао је налоге за хапшење команданта далекометне авијације Ваздушно-космичких снага Русије Сергеја Кобилаша и команданта Црноморске флоте Русије (Црноморске флоте) Виктора Соколова, произилази из саопштења.

„Данас, 5. марта 2024. године, Претпретресно веће Другог међународног кривичног суда издало је налоге за хапшење две особе – господина Сергеја Ивановича Кобилаша и господина Виктора Николајевича Соколова – у контексту ситуације у Украјине за наводне злочине почињене најмање од 10. октобра 2022. до најмање 9. марта 2023. године“, наводи се у саопштењу.

Према МКС-у, они наводно имају разлога да верују да су „Кобилаш и Соколов одговорни за ракетне нападе које су њихови подређени извели на украјинску електроенергетску инфраструктуру током наведеног периода“.

Суд такође сматра да су „ови напади били усмерени на цивилне циљеве, а они који су се у то време могли класификовати као војни претрпели су прекомерну штету“. Поред тога, “колатерална штета је причињена цивилима”, саопштило је одељење.

„Садржај потерница је проглашен ’тајним’ ради заштите сведока и обезбеђења безбедности истраге“, наводи се у саопштењу.

0 коментара на “КРИВИЧНИ СУД У ХАГУ ТРАЖИ ХАПШЕЊЕ КОМАНДАНАТА СТРАТЕШКЕ АВИЈАЦИЈЕ И ЦРНОМОРСКЕ ФЛОТЕ: ОПТУЖЕНИ ЗА РАЗАРАЊЕ ЕНЕРГЕТСКЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ

    1. Treba pohapsiti sve sudije mks, i osuditi od doživotne robije, do smrtnih kazni.
      Umesto pravde i prava, koriste jednoj nakaznoj politici zaprda. Gde su ti nakazni pacovi bili kada su Genocidne Zverske Države bombardovale Srbiju, Libiju, Irak, Siriju…

  1. Zašto stalno objavljujete te reklame sa naglašenim slikama odvratnih bolesnimh noktiju prstiju?

    Treba pokrenuti kampanju da se, zbog te bahatostii, UPRAVO TI REKLAMIRANI proizvodi NE kupuju. Nek propadnu te firme!

    G. AubRU rekksmieaninorpzvidu NE kupujum

  2. Ovi nisu normalni sto posto!
    Pobili ste bre pola sveta niko prstom nije mako,pola sveta ste u crno zavili,drzave porusili i vi ce te hapsiri one koji se od vas brane kao od pobesnelih divljih pasa
    Pa uskoro ce Rusi vas hapsiri hohstapleri maloumni.

    1. Ukrajinski zlocini po Donjecku, Belgorodu, Lugansku, Krimu nista?
      Granatiranje pijaca, restorana, vrtica, skola, itd, ubistvo preko 5000 zena i djece u tom granatiranju, za njih nema pothernica???
      SAMO JOS JEDAN DOKAZ DA SE NATO PAKTU MORA STATI U KRAJ I DA JE SAD TRENUTAK.

  3. Treba pitati zapadne NATO naciste ko će biti uhapšen za razaranje infrastrukture u Srbiji? Kakvi neverovatni licemeri.
    Znam da će te obrisati komentar jer ne smete ništa da objavite protiv njih.

  4. То научило да заводи ред по свету, само би да суде и санкционишу .Ја стварно не знам да ли ти американци себе сматрају за божанства којима не може нико да суди за злочине а ови из западне европе им се послушно клањају на сваку њихову идиотску жељу. Боже ме сачувај толиких кретена.

  5. Обећање, покајање : Хашком ‘суду’, лудом, Украјинцима, НАТО пакту (с’ђаволом) и њиховим вазалима послушним бескичмењацима-радовање!

      1. Смрадови једни НАТО- ски..треба вас сравнити са земљом..када сте рушили енергетски систем код и када сте гађали мост и воз..ником ништа..треба вас угасити за сва времена…

    1. MKS u Hagu neće ni postojati jer je izmišljen da se sudi samo po nalogu amera.Prvo Viktorija da odgovara za preko 50 žrtava u Odesi…pa ima njih još za bombardovanje Srbije….R.Srpske….Daleko su Rusi od Haga jer nisu počinili zločine…na ukrainske se žmuri a ima ih mnogo.

  6. Ako imate m..a idi te pa uhapsite te generale,pa nisu to srbi dalete da uhapse nekoga sa potjernice. Kad se završi ovo sranje u ukrajini tu ko će sjediti su idiot zelenski,makron,šolc,bajden,ursula e ti su naj glasniji za ubijanje Rusa

  7. Ukrajinski zlocini po Donjecku, Belgorodu, Lugansku, Krimu nista?
    Granatiranje pijaca, restorana, vrtica, skola, itd, ubistvo preko 5000 zena i djece u tom granatiranju, za njih nema pothernica???
    SAMO JOS JEDAN DOKAZ DA SE NATO PAKTU MORA STATI U KRAJ I DA JE SAD TRENUTAK.

  8. Treba prvo uhapsiti tog komandanta pa mu onda suditi. Koji Haski sud, koje jadi. Koje je sve zlocine pocinila americka vojska od II svjetskog rata pa nijednom njihovom komandantu ili predsjedniku nije sudjeno. Sta je sad Izrael uradio pa nista. To je sud za porazene. A Rusija se poraziti ne moze

  9. Ko će to da ih hapsi? A, vi ste nama uništavali infrastrukturu s “merom”? Ne vredi ni da nabrajam šta ste nam sve srušili i uništili “sa merom”! Komadante ste odlikovali, kao i pilote koji su rušili i ubijali civile! Za ubijanje Palestinskih civila, naravno niko nije odgovoran!

  10. ‘Кривични суд’ би требао да укроти себе, да их на крају Руси не би морали дресирати , јер ће Хашка б*гра у случају нуклеарног удара, међу првима бити мете, заједно са сулудним снобовима и чупавом глупердом ! Иначе, им се опасно примичу бољи дани ! Време (им) ради за погребни завод ! Чекаће их Мадлен звана ‘колатерална штета’ у Па*лу ! Без њих би свет био срећнији, лепши, јачи и паметнији ! Волео бих да грешим ! – рече пророк.

  11. Kada je sud poceo da se bavi zlocinima nad energeckim objektima, mogao bi da podigne optuznicu i za zlocine NATO zemalja nad enegeckim putnim i privrednim objektima u Srbiji???Aaaa da ,to se nece desiti posto je to politicki sud, upravo formiran za potrebe NATO

      1. Koja irinija.Nato nama porušio moastove,infrastrukturu,dalekovode i trafostanice gađali grafitnim bombama,uništili zgradu i pobili novinare,Izraelci pobiše onoliku decu al to se ne važi.Moraće da se napravi novi svetski poredak a ova gospoda neće moći sva da stanu u postojeće zatvore.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *