ПОНОВЉЕНИ НОЋНИ НАПАДИ ПО ОБЈЕКТИМА УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ, ОД ХАРКОВСКЕ ДО НИКОЛАЈЕВСКЕ ОБЛАСТИ

Синоћ и током ноћи до рано јутрос Оружане снаге Русије наставиле су да нападају позадинска подручја под контролом Оружаних снага Украјине. Највећи број удара на противничке циљеве изведен је у области Харкова.

Конкретно, напад се десио у складишту горива и мазива за потребе украјинске војске у округу Змијевски јужно од Харкова. Услед доласка догодила се експлозија и избио пожар, који се неколико сати није могао обуздати.

Неколико дронова Оружаних снага Русије напало је противничке циљеве у Кијевској области. Према последњим подацима, погођен је један од елемената ПВО на подручју града Белаја Церков (Белая Церковь).

Извођени су комбиновани удари на мете украјинске војске у другим областима. Саопштено је да су циљеви погођени у Уману, Черкаској области, као и у различитим областима Сумске области. У потоњем случају штета је од пожара нанесена по смештајним објектима за украјинске јединице Оружаних снага, укључујући и снаге Територијалне одбране.

У Кривом Рогу је дошло до низа експлозија, укључујући и индустријско предузеће које ради у интересу украјинских оружаних снага.

Између осталог, гађани су циљеви у Николајевској и Полтавској области. Конкретно, напад је изведен по објектима у граду Первомајску, северозападно од Николајева. Предузеће Фрегат, које производи металне конструкције, налази се у Первомајску. Према неким извештајима, ово предузеће је требало да покрене производњу поморских дронова за Оружане снаге Украјине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *