МАЊАК РЕГРУТА БУНДЕСВЕР ПЛАНИРА ДА НАДОКНАДИ СТРАНЦИМА! БОНУС ЗА БРЖИ НЕМАЧКИ ПАСОШ

Док Немачка покушава у време једне од најжешћих рецесија привреде која је до средине 2022. године била у успону, а онда почео са рато у Украјини њен стрмоглав пад, да модернизује своју војску, осим технике поставља се и питање регрутације.

Наиме, заинтересованих младића и девојака да попуне редове Бундесвера је све мање. Многи млади и не помишљају на војску и на ратове, а још мање су заинтересовани за обавезе чланства у НАТО. Од тога их више интересује Ибица и Палма де Мајорка и грчка острва.

Због тога актуелни министар одбране Борис Писториус одлучо се за једну необичну одлуку, која није непозната на европском монтиненту, али како ће бити прихваћена од немачке деснице која је у успону, то је право питање.

Dojče Vele о отме је објавио један опширни текст из кога ћемо се фокусирати првенствено на оно што жели Писторијус:

Писториус је предложио увођење модификованогобавезног служења војног рока, односно отварање Бундесвеа и за војникиње и војнике без немачког пасоша.

“Ми не би били прва војска у Европи која би то урадила”, рекао је савезни министар одбране за лист Тагесшпигел. И додао како у Немачкој постоје људи мигрантског порекла, из друге или треће генерације који још увек немају немачко држављанство.

“С обзиром на кадровске проблеме у редовима Бундесвера, у немачкој јавности се већ неко време дискутује о стратегијама за регрутовање нових припадника војних снага. Као једна од идеја помиње се и поновно увођење обавезног војног рока, који је укинут 2011. Прошле је године у Бундесверу формирана и посебна радна група чији је задатак проналазак могућих решења за кадровске проблеме”, пише Dojče Vele .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *