РУСКА ВОЈСКА НА ФРОНТУ КОРИСТИ И ПРОТИВПОДМОРНИЧКУ РАКЕТУ РБУ-6000 ЗА УДАР НА УКРАЈИНСКЕ РОВОВЕ! ВИДЕО

Рат у Украјини који траје већ више од две године изнедрио је на бојном пољу различите модификације наоружања које се корсти. Одслужени или проправљени тенкови, заједно са оклопним транспортерима постали су платформе за монитрање наоружању.

Ту свакако има примат има вишенаменски оклопни транспортер МТ ЛБ који је постао платфрома за качење од артиљеријског до ракетног наоружања. Међутим, сад се и тенкови користе али на необичан начин не само као самоходна артиљеријска оружја, даљински управљиве платфроме, него и као носачи ракетног наоружања.

У овом случају противподморничких ракета које се користе на копну за ратне операције.

Наиме, на друштвеним мрежама појавио се снимак шасије тенка Т-80 није познато да ли је верзија У, Д или Б, на које је монтиран противборморнички лансер ракета који се користи за напад на копнене циљеве.

Односно ради се о РБУ ( ракетнаја бомбометнаја устаовка).

Односно тип РБУ 6000 који је ушао у оперативну употребу совјетске морнарице 1962 године монтирани на ракетне фрегате и корвете. Наиме ради се о 12 ракета калибра 250 мм тежине свака 70 килограма које имају ефикасни домет од 6.000 м. Иначе свака ракета има бојеву главу тежине 21 килограм.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *