СИРИЈСКА ПВО ОДБИЛА ДВА ИЗРАЕЛСКА ВАЗДУШНА НАПАДА НА ДАМАСК

Израел је поново покушао да онеспособи Међународни аеродром Дамаск лансирањем ракетног удара на ову инфраструктуру. Сиријска ПВО успела је да пресретне неке од пројектила, јавља агенција SANA позивајући се на команду Оружаних снага Сирије.

Израел је извео два удара на аеродром у Дамаску у размаку од два сата; сиријска противваздушна одбрана је одбила нападе, пресревши неке од пројектила. Први напад израелског ратног ваздухопловства уследио је око 23:05 часова, авиони су напали са Голанске висоравни, испаливши ракете. Сиријска противваздушна одбрана је пресрела већи део, али је аеродромска инфраструктура и даље оштећена и настала је материјална штета. Истовремено, сам аеродром је наставио са радом пре само два дана, обновљен након новембарских израелских напада.

“(…) Непријатељ је напао већи број наших положаја са окупиране Голанске висоравни, системи ПВО су одговорили и погодили већину пројектила”, јавила је сиријдска команда.

Али напади ту нису стали; ујутро у 01:20 часова, израелско ваздухопловство је извело други ракетни удар на циљеве у близини сиријске престонице. Наводно, овога пута израелски авиони су погодили положаје сиријских трупа, такође са Голанске висоравни. Дамаск тврди да је противваздушна одбрана поново прорадила, пресревши већину пројектила.

“Сиријски противавионци успели су да одбију агресивни израелски напад; неке од непријатељских пројектила су погођене док су се приближавале престоници. Услед тога је причињена материјална штета, међу људством није било повређених”, наводи се у саопштењу.

Како је раније саопштено, Израел намерно гађа међународне аеродроме Дамаск и Алепо, плашећи се преласка иранских трупа преко њих.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *