УКРАЈИНЦИ КРСТАРЕЋИМ РАКЕТАМА РАЗНЕЛИ РУСКИ ДЕСАНТИ БРОД У ЛУЦИ ФЕОДОСИЈА! ВИДЕО

Уктрајина је са лансирањем неколико крстарећих ракета “Storm Shadow/SCALP AG извела напад на град Федосија на Криму где је одјекнуло неколико великих експлозоија које су забележили и грађани. Мета напада био је руски десантни брод класе Ропуча који је дигнут у ваздух.

Министарство одбране Русије потврдило је да је десантни десантни брод класе Ропуча, Новочеркаск (БДК-46) синоћ оштећен украјинским крстарећим ракетама на луку Феодосија на источном Криму. међутим, они не наводе колико је велика штета нити да ли је пловило потопљено.

Украјински извори наводе да је брод био усидрен у луци јер је допремио муницију и дронове камиказе Геран. Наводи се и да је у питању била иранска мунција коју је Русија недавно купила за артиљерију.

Претпоставка је да су напад извели украјински јуришници СУ-24М који су из зоне Херсона лансирали крстареће ракете на источну страну Крима.

Оно што је интересантно јесте дај е десантни брод БДК-46 Новочеркаск класе Ропуча иначе избегоа уништење 24. марта 2022. године, када је тактичка балистичка ракета Точка У пала ла луку Бердјанск и потпопила исто десантни брод Саратов у тренутку док је из њега искрцавана муниција.

0 коментара на “УКРАЈИНЦИ КРСТАРЕЋИМ РАКЕТАМА РАЗНЕЛИ РУСКИ ДЕСАНТИ БРОД У ЛУЦИ ФЕОДОСИЈА! ВИДЕО

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *