УКРАЈИНЦИМА ИСПОРУЧЕНА ПРВА ЕСКАДРИЛА СА ЛОВЦИМА Ф-16?! ДА ЛИ СУ РУСИ ЗАТО КИНЖАЛИМА НАПАЛИ ТРИ АЕРОДРОМА?

Проруски телеграм налог Рибар објавио је информацију да је у Украјину већ стигло 12 борбених авиона Ф-16 који већ делују у борбеним операцијама.

Ова вест осванула је данас када је технички премијер Холандије Марк Рут саопштио да ће та држава Украјини испоручити 18 борбених авиона Ф-16 како би јој помогла у борби против руске инвазије, саопштила је холандска влада.

„Данас сам обавестио председника Зеленског о одлуци наше владе да припреми првих 18 борбених авиона Ф-16 за испоруку Украјини“, рекао је привремени премијер Марк Руте у објави на друштвеној мрежи.

„Испорука Ф-16 је један од најважнијих елемената склопљених споразума о војној подршци Украјини.

Међутим “Рибар” позивајући се на своја сазнања наводи да 12 борбених авиона Ф-16 већ делује у Украјини, ради се о једноседима и још три двоседа за обуку. Укупно 15 авиона Ф-16.

Како он наводи до средине пролећа 2024. планирано је пребацивање још једне ескадриле.

Иначе није први пут што се тиче Украјине да се дуго врмена негирало, а после озваничења да ће неки борбени систем бити предат Украјини, да је он већ био борбено употребљен, што је случај са СВЛР Химарс, тактичким балистичким ракетама ATACMS британским и француским крстарећим ракетама “Storm Shadow” “SCALP AG”.

Да у прилог ове тврдње иде и претпоставка коју Рибар наводи, а то је да це већ од почетка децембра преко Лавова испоручују делови за ове летелице и да су заправо због Ф-16 на мети Кинжала недавно били аеродроми Староконстантинов, Дњепропетровск и Кривој Рог.

Он спомиње да у Украјини Ф-16 делују оперативно са два аеродрома у Ивано-Франковску и Ужгороду, док се тренажни летови украјинских Ф-16 обавњају изнад Румуније и Западне Украјине.

Да се нешто дешава говоре и информације и извештаји руског Генералштаба да у зони Северног војног округа недавно су забележени били први напада противрадарским ракетама АГМ 88 ХАРМ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *