УКРАЈИНЦИ НА МОСТОБРАНУ КОД СЕЛА КРИНКИ ТРПЕ ТЕШКЕ ГУБИТКЕ

Последњих дана украјинске трупе, укопане у такозваном мостобрану у селу Кринки на левој обали Дњепра, претрпеле су озбиљне губитке. Оружане снаге Русије су појачале ватрени удар на њих, користећи и ваздушне бомбе са УМПК.

Поред тога, извршен је низ изузетно тешких напада на положаје Оружаних снага Украјине на десној обали. Посебно на командним местима, као и артиљеријским посадама које покривају положаје на горе поменутом мостобрану.

Узгред, о мостобрану: пријављено је да је његова површина озбиљно смањена. У овом тренутку мостобран Оружаних снага Украјине на левој обали Дњепра не прелази квадратни километар. Истовремено, због тешког гранатирања од стране Оружаних снага Русије последњих дана, украјинска војска је смањила интензитет пребацивања јуришних група и користи тактику „Марјинка“, најчешће се кријући у подрумима порушених кућа.

Данас је познато да су руски борци, после артиљеријског гранатирања непријатељских упоришта, успели да униште делове украјинске војске из шумског подручја у близини стакленика.

Заузврат, украјински јуришници, упркос губицима, не одустају од покушаја да напредују у “сивој зони” на западним и источним боковима Кринока.

Вероватно ће се покушаји притисака Оружаних снага Украјине у овој области наставити и наредних дана. О томе индиректно сведочи пребацивање граната од 155 мм и кретање украјинске артиљерије ка Тјагинку и на северном боку острва Фролов.

0 коментара на “УКРАЈИНЦИ НА МОСТОБРАНУ КОД СЕЛА КРИНКИ ТРПЕ ТЕШКЕ ГУБИТКЕ

  1. Нисам војни стручњак али као лаик и бивши војник ипак нешто схватам и само могу казати – будале! Па Руси су напустили западну обалу Дњепра јер су проценили да је не могу држати а ови сад иду на истокчну обалу да би као идшли даље. Па Руси их само пуштају у тај мали простор како би их што висше тепали, како то не увидђају!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *