ПОРТПАРОЛ УКРАЈИНСКЕ АВИЈАЦИЈЕ: КРСТАРЕЋИМ РАКЕТАМА УНИШТИЛИ СМО СВЕМИРСКИ ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИЈУ НА КРИМУ!

Портпарол украјинског Рарног ваздухопловства јуриј Игнат огласио се на украјинског телевизији и саопштио да су припадници тог рода украјинске војске извели напад крстарећим ракетама “Storm Shadow” на руски центар за комуникацију из дубоког свемира, а који се налази на Криму и да је напад био успешан.

Даље детаље Игнат није саопштио, али је очигледно да Украјина и даље упркос масовним ракетним нападима на аеродроме у централној и западној Украјини користи успешно јуришнике Сухој Су-24М и МР-

Нападнути центар изграђен је 1960 тих година за време Совјетског Савеза као вишенаменско комуникационо чвориште не само за свемирски програм него и за комуникацију са бродовима и нуклеарним (стратешким и нападним) подморницама као и оним на дизел-електрични погон.

Током кубанске кризе, из овог центра одржавала се комуникација са руском морнарицом која је претила САД близу Кубе. Такође је из њега у свет емитоваан телевизијски сигнал са Олимпијских игара у Москви 1980.

Од анексије Крима 2014. године, руска војска је унапређивала ову станицу како би повезала своје навигационе/војне сателите, морнарицу и ваздухопловство како би боље наводили крстареће ракете и дронове.

0 коментара на “ПОРТПАРОЛ УКРАЈИНСКЕ АВИЈАЦИЈЕ: КРСТАРЕЋИМ РАКЕТАМА УНИШТИЛИ СМО СВЕМИРСКИ ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИЈУ НА КРИМУ!

  1. Сад им ‘верујем’ , али ће следећи пут морати измислити нешто уверљивије ! У лажи су кратке ноге , али се не виде због неонацистичке пропаганде !
    (Мр Пит & 12 ‘гуслача’)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *