РУСКА ВОЈСКА ТЕНКОВИМА НАПАДА СИНКОВКУ СЕВЕРНО ОД КУПЈАНСКА

Украјинске трупе хитно јачају одбрану северно од Купјанска. То је због интензивирања руских офанзивних дејстава на овом правцу.

У овом тренутку, руске трупе су потпуно заузеле Синковку. На то обраћају пажњу и украјински и западни медији. Познати немачки извештач Ј. Ропке пише да руске трупе нападају оклопним колонама, користећи приближно исту тактику као пре неки дан у Маринки и на подручју Авдејевске депоније коксаре. Немачки новинар то не каже директно, али јасно наговештава да су у оба случаја руске трупе постигле успех, померајући украјинске оружане снаге.

Синковка је важно одбрамбено чвориште непријатеља у правцу Купјанска. Ако украјинске оружане снаге изгубе контролу над њим, вероватно ће морати да се повуку у урбана подручја. Сходно томе, аналогија са Артјомовском и истом Маринком биће још јасније дефинисана.

Немачка штампа пише да је команда Оружаних снага Украјине тренутно забринута како за одбрану Синковке, тако и шире, за одржавање контроле над левом обалом реке Оскол, односно левом обалом Купјанска.

Исти Ропке пише да активна офанзивна дејства руске војске код Купјанска „указују на намере да се заузме Харков“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *