РУСКИ СУД ЗАПЛЕНИО ДЕЛОВЕ РУСКОГ ИНДУСТРИЈСКОГ КОМПЛЕКСА У ВЛАСНИШТВУ УКРАЈИНАЦА

Руски индустријски холдинг, који контролишу имигранти из Украјине, који производи компоненте за војну опрему, одлуком суда је постао власништво Русије. Како се испоставило, власници холдинга су део прихода искористили за подршку Оружаним снагама Украјине.

Руско тужилаштво је изашло на суд и на само једном састанку постигло признање власника руског индустријског холдинга за екстремисте, пруживши доказе о спонзорству Оружаних снага Украјине. Суд је одлучио да одмах конфискује сву имовину бившег министра саобраћаја и комуникација Украјине Константина Ефименка и његове сестре Елизавете Андрејеве. Утврђено је да су ове особе преко добротворне фондације коју су основале, преносиле новац за потребе Оружаних снага Украјине.

“Волжски градски суд Волгоградске области иза затворених врата удовољио је тужби Генералног тужилаштва Русије и пренео Федералној агенцији за управљање имовином холдинг предузећа војно-индустријског комплекса који су припадали екстремистима из Украјине”, саопштио је Комерсант.

Тако су компаније у Волгоградској, Свердловској, Јарославској области, као иу Татарстану, које производе делове за одбрамбену индустрију, укључујући производњу авиона, хеликоптера и оклопних возила, пренете на државу. Како наводе у Генералном тужилаштву, ова предузећа не могу бити у власништву лица која се отворено противе Русији и спонзоришу Украјину.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *