ГЕНЕРАЛ СЕР РОЛИ ВОЛКЕР НОВИ КОМАНДАНТ БРИТАНСКЕ ВОЈСКЕ

Британски министар одбране Грант Шапс потврдио је да је краљ Чарлс III одобрио именовање генерал Сер Роли Волкера за новог начелника Генералштаба британске војске и ађутанта Његовог Величанства у чину генерала.

Волкер ће од јуна 2024. наследити генерала Сер Патрика Сандерса

Министар одбране Грант Шапс је рекао:

“Са задовољством честитам генералу сер Роли Волкеру на његовом заслуженом унапређењу и именовању у јуну за начелника Генералштаба. Будућност британске војске је у одличним рукама.

Ролијево богато оперативно искуство и претходна именовања чине га веома погодним да води британску војску док настављамо да модернизујемо наше оружане снаге како бисмо одговорили на претње и изазове у спорнијем и опаснијем свету. Користим ову прилику да признам службу генерала сер Патрика Сандерса нацији током његове истакнуте каријере. Патрик је био саставни део програма модернизације одбране и желим му све најбоље у будућности.

Начелник штаба одбране адмирал сер Тони Радакин рекао је:

„Честитам генерал-пуковнику Ролију Вокеру на његовом именовању за начелника Генералштаба и честитам генералу Сандерсу за све што је постигао за пет година на челу одбране.

Генерал Сер Роли Вокер је рекао:

“Апсолутно сам одушевљен што сам именован за следећег начелника Генералштаба. Увек је била огромна част водити војнике наше нације, тако да је шанса да им још једном служимо, и то у овој улози, највећа привилегија. То такође носи велику одговорност, коју обећавам да ћу испунити најбоље што могу. Наши војници, и они који их подржавају, не заслужују ништа мање.

Мој задатак ће бити да надограђујем успехе мог претходника и пријатеља, Патрика, и водим британску војску напред на амбициозном путу модернизације што значи да смо спремнији, бржи за изазове будућности. Постоји много разлога за узбуђење. Документ команде одбране поставио је приоритете за војску и подржао их инвестицијама. Имамо бриљантне људе у сваком рангу који ће ово претворити у праву и моћну борбену моћ. И имамо много јаких и поузданих савезника широм света са којима можемо да радимо за опште добро”, рекао је нови командант британске војске.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *