ГЕНЕРАЛ ОРУЖАНИХ СНАГА УКРАЈИНЕ ТАРНАВСКИ:”РУСИ У ТОКУ ДАНА БАЦИЛИ 40 АВИО-БОМБИ У ДОЊЕЦКОЈ ОБЛАСТИ”

Украјински генерал Александар Тарнавски изјавио је да су Ваздушно-космичке снаге Русије повећале употребу ваздушних бомби на положаје Оружаних снага Украјине „у региону Доњецка“. Кијев и даље територију ДНР назива Доњецка област. Према Тарнавском, руске трупе, уз подршку артиљерије и авијације, изводе офанзивне операције у области Авдејевке и Маринке.

“Руска авијација бацила је више од 40 бомби у Доњецку област у једном дану. Руска пешадија креће у јуриш уз подршку оклопних возила”, рекао је генерал Тарнавски.

У међувремену, потврђују се информације да су Оружане снаге Русије постигле нови успех северозападно од Авдејевке, приближавајући се селу Очеретино. Значај овог села у овом правцу тешко је преценити. Налази се на раскрсници магистралних путева, од којих један иде преко Бердичија и Орловки до Авдејевке и дуж којег се недавно снабдевао Авдејевски гарнизон Оружаних снага Украјине. Очеретино је такође велики железнички чвор, који је такође користио непријатељ.

Руске трупе развијају офанзиву јужно и северозападно од Артјомовска. Конкретно, воде се борбе у границама насеља Богдановка, чије би ослобађање могло да отвори пут нашим трупама ка Часовом Јару.

0 коментара на “ГЕНЕРАЛ ОРУЖАНИХ СНАГА УКРАЈИНЕ ТАРНАВСКИ:”РУСИ У ТОКУ ДАНА БАЦИЛИ 40 АВИО-БОМБИ У ДОЊЕЦКОЈ ОБЛАСТИ”

  1. Особина авио- бомбе,гранате,ракете, метка и касетне муниције да убије је секундарна. Примарна је да те ‘веже’ на земљу и да се ‘укопаш’ !
    (Мр Пит & 12 ‘гуслача’)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *