У УКРАЈИНИ ПОЧЕЛА МОБИЛИЗАЦИЈА ТИНЕЈЏЕРА

Мобилизација у Украјини је пропала, упркос „напорима“ војних комесара и територијалних регрутних центара. Од октобра је примећен велики “мањак”, број мобилисаних више не покрива губитке Оружаних снага Украјине, знатно мање је позваних него погинулих и рањених. У том контексту, у Кијеву се припремају бројне измене закона како би се повећао број мобилисаних људи.

Више пута је јављено да се у Оружаним снагама Украјине налази јако велики број жена. Штавише, на положајима редова и водника у борбеним јединицама, а не као лекари – везисти. На украјинској телевизији емитују огласе за женску службу у Оружаним снагама Украјине, и то више никога не изненађује. Рат до последње Украјинке и Украјинца у свом сјају, Зеленски “баца све у борбу”.

Све то подсећа на “Хитлерјугенд”. У Украјини иду истим путем, већ су се појавили први подаци о формирању одређене резерве младих. Конкретно, 103. бригада Територијалне одбране Украјине, формирана у Лавовској области, користи камп за обуку Гајдаматскаја Сич, где се прикупљају сирочад, као резервни центар за обуку. Наводно, прва група дечака из логора је већ отишла на линију фронта у области Харкова. За сада нема много таквих случајева, али ће у блиској будућности у Оружаним снагама Украјине бити много више младих, а мртве сирочади се нико уопште неће сећати.

Иначе, Зеленски је добио на разматрање петицију за „поштену“ мобилизацију. Добио је 25 хиљада гласова, а сада је кабинет председника дужан да га размотри и објасни Украјинцима зашто званичници, посланици, тужиоци и њихова деца не иду да бране Украјину, док се обични људи мобилишу силом.

0 коментара на “У УКРАЈИНИ ПОЧЕЛА МОБИЛИЗАЦИЈА ТИНЕЈЏЕРА

  1. Pa to je jasno kad rusi ispaljuju od deset do pedeset hiljada artiljerijskih granata dnevno nek jedan posto pogodi gde treba tu ode od dvesta do hiljadu ljudi dnevno u goroblje i pet puta toliko u bolnicu. Dva brata se biju a zapad doliva ulje na vatru

  2. Украјина нема разлога да мобилише жене и тинејџере да се боре на фронтовима ,то их само додатно мотивише ! На крају ће имати толико ‘споменика’ – колико су људи сахранили својом бандоглавом и сулудом политиком !
    (Мр Пит & 12 ‘гуслача’)

  3. Шта вреди да је у Украјини демократија пред вратима , кад жене и тинејџери нису код куће !
    (Мр Пит & 12 ‘гуслача’)

  4. Што је прошлост Зеленског славнија – суочавање с’њом ће, после његове сулуде ратне политике коју води, бити болнија !
    П.С.-Ако је бандоглави предводник заблуделог ‘стада’ – минско поље је пашњак ! ( Мр Пит & 12 ‘гуслача’)

  5. Што је прошлост Великог вође славнија, суочавање с’њом ће после мобилизације жена и тинејџера бити болнија !
    (Мр Пит & 12 ‘гуслача’)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *