РУСИ ДОБИЛИ НОВУ СЕРИЈУ ЛОВАЦА СУ-30СМ2

Ваздушно-космичке снаге Руске Федерације попуњене су новим авионима, које је Уједињена авијацијска компанија предала Министарству одбране Руске Федерације.

Реч је о ловцима Су-30СМ2 и борбеним тренажним авионима Јак-130. На сајту корпорације се наводи да производњу авиона врши Иркутски авијацијски комбинат, која је део Уједињене авијацијске компаније. Тачан број пребачених авиона није саопштен.

“Ваздухопловна опрема је прошла неопходна земаљска и летачка испитивања и отишла на место дежурства”,наводи се у саопштењу корпорације.

Према речима генералног директора корпорације Јурија Сљусара, њихова предузећа испуњавају уговоре на време и већ су прешла на производњу авиона планирану за 2024. године.

Ловци Су-30СМ2 су модернизоване верзије авиона Су-30СМ. Сви авиони верзије СМ по овом програму треба да буду модернизовани на верзију СМ2 до 2027. године. Према неким извештајима, 2021. године Ваздушно-космичке снаге Русије имале су у употреби до 130 Су-30СМ.

У Уједињеној авијацијској компанији су навели да напредни ловци могу да гађају ваздушне, копнене и морске циљеве на удаљености од неколико стотина километара.

Што се тиче авиона за обуку Јак-130, он би требао да постане основни авион за обуку пилота Ваздушно-космичких снага Русије да користе борбене авионе генерације „4+“ и „5“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *