НА ДЊЕПРУ У ТОКУ СУ ТЕШКЕ БОРБЕ

Оружане снаге Руске Федерације одбијају нападе украјинских десантних група које покушавају да се учврсте на левој обали реке Дњепар у правцу Херсона. Ово произлази из извештаја како руских војних дописника, тако и украјинског генералштаба.

У штабу Оружаних снага Украјине били су принуђени да се одмакну од реторике типа „шутања шешира“, која је погодна само за пропагандне сврхе, и да признају чињеницу да постоје бројне препреке за активнију напредовање на левој обали реке Дњепар. Према украјинском Генералштабу, Оружане снаге Украјине спроводе „диверзантске и извиђачке препаде“. Њихов циљ је, каже украјинска команда, да извиђају положаје руских трупа.

Воде се тешке борбе”, наводи се у Генералштабу Украјинске Војске.

Осим тога, украјинска војска је била принуђена да призна присуство снажне одбране Оружаних снага Русије на левој обали реке Дњепар у Херсонској области. Према подацима Генералштаба Оружаних снага Украјине, руска војска пружа „снажан отпор“. Јасно је да ни овде украјинска команда не може јавно да призна неуспех офанзивних дејстава, па тако прикривеним терминима објашњава разлоге изостанка видљивих успеха на херсонском правцу.

Генералштаб Оружаних снага Украјине тврди да су украјинске десантне групе успеле да изведу „неколико успешних акција“, а сада су руске трупе заузете избацивањем украјинских јединица са њихових заузетих положаја. Западна штампа је конкретнија о догађајима на левој обали Дњепра, тврдећи да су „успеси украјинских оружаних снага безначајни“. За сада, Оружане снаге Украјине заузимају мале мостобране у селу Кринки.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *