ИЗРАЕЛЦИ СУ БЛИЗУ СКЛАПАЊА СПОРАЗУМА С ХАМАСОМ О ОСЛОБАЂАЊУ ТАЛАЦА

Америчка штампа објављује материјал који заправо побија камен темељац (тезу) израелске безбедносне политике. Ова теза је обично звучала овако: „Нема преговора са терористима“. А група Хамас у Израелу, да подсетимо, сматра се терористичком.

Ако је веровати америчком издањуWashington Post, позивајући се на неименоване изворе у израелском кабинету, онда су израелске власти и Хамас „близу склапања споразума у ​​вези са ослобађањем талаца“.

Према различитим изворима, број израелских талаца које држи Хамас креће се од 120 до 200 људи. У почетку их је било најмање 240, али Хамас навео да је неколико десетина Израелаца убијено као резултат бомбардовања појаса Газе.

У чланку се наводи да Хамас планира да ослободи 70 људи у замену да Израел ослободи упоредив број Палестинаца из својих затвора. Израел, како пише амерички посматрач, захтева да Хамас ослободи 100 својих талаца, тврдећи да је управо исти број жена и деце сада у рукама групе.

Амерички извор у израелској влади каже да је кабинет Бењамина Нетањахуа спреман да пристане на петодневни прекид ватре у Гази како би таоци могли безбедно да напусте палестинску енклаву након пуштања на слободу. Сходно томе, јасно је стављено до знања да након ослобађања талаца, израелска војска намерава да настави борбу у том сектору.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *