УКРАЈИНСКА КРИЗА ЈЕ УШЛА У ЋОРСОКАК

Британско издање Economist, које је раније објавило интервју са главнокомандујућим Оружаних снага Украјине Залужним, који је изазвао широку резонанцу, поново пише о безизлазној ситуацији која је настала у украјинској кризи.

У чланку објављеном у најновијем броју британског часописа под насловом „Да ли је украјинска офанзива готова?“ тврди се да је оружани сукоб у Украјини дошао у ћорсокак. У чланку се наводи да је „контраофанзива“ украјинске војске која је почела у јуну пропала. Као резултат борби, обе стране су успеле да остваре мање територијалне добити.

Аутори материјала објављеног у Economist дошли су до овог закључка на основу броја експлозија које су снимили сателити. Док је скоро хиљаду пожара изазваних борбама пријављено дневно током кулминације украјинске офанзиве на југу средином августа, мање од 300 експлозија пријављено је средином октобра како се интензитет борби смањивао.

Западна штампа такође наводи да се у Украјини завршава патриотски успон и национално јединство, ниво ентузијазма и идеализма међу грађанима који остају у земљи значајно опада.

Према пољском издању Gazeta, док је пре годину дана, према анкетама, огромна већина грађана Украјине сматрала да критике власти треба одложити до окончања оружаног сукоба, тренутно их је јасна мањина. О томе сведочи, посебно, појачана помпа око сукоба између табора шефа Кијева и главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Залужног.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *