СВИ ЧЕКАЈУ ГОВОР ХАСАНА НАСРАЛАХА: ДА ЛИ ЋЕ ХЕЗБОЛАХ ОБЈАВИТИ РАТ ИЗРАЕЛУ?!

Дан “Д” за Либан је петак 3. новембар 2023. године јер сви очекују обраћање лидера шиитског покрета Хезболаха Сејед Хасан Насралах и његов чувени говор који се најављује уз пропагандне спотове још од понедељка.

Шта ће говорити Сејед Хасан Насралахнико не зна, мада се већ саданаговештава да ће он пред великом масом присталица саопштити да ће та организације кренути у рат против Израела и помоћ Гази која је трнутно покољена и у коју већ полако, али опрезно улазе израелске једнице-извиђачи и тенкови.

Док су на месту обраћања Шеика Хасана Насралаха качили слике и уређивали говорницу на израелски погранични град Киријат Ширмона који је од либанске границе удаљен око 10 км и на који су у четвртак увече почеле да падају ракете, које су причиниле велику материјалну штету.

На месту његовог говора може се видети цитат вође Исламске револуције ајатолаха Хамнеија:

„Свет сутрашњице је мир Палестине.

С друге стране председник Хришћанске политичке партије „Либанске снаге“ у Либану, Самир Геагеа, сада је позвао Хезболах да се повуче са југа земље и врати своју контролу либанским оружаним снагама; он је даље изјавио да ће Хезболах, ако одлучи да уђе у рат у Израелу, починити велики злочин против либанског народа.

Израелски министар одбране Галант је раније упозорио да ће Израел вратити Либан у камено доба ако Хезболах нападне Израел…

“Ако се Хезболах придружи сукобу, Либан ће престати да постоји”, рекао је он.

Сиријски извори извештавају да је хиљаде припадника милиције које подржава Иран стигло у јужни Либан током прошле недеље и да десетине хиљада још увек борави у Сирији у близини границе са Либаном и Голанске висоравни

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *