ИЗРАЕЛСКА ВОЈСКА ОКРУЖИЛА ГАЗУ ИЗ ТРИ ПРАВЦА, СПРЕМАЈУ СЕ УЛИЧНЕ БОРБЕ, MAПА

Израелске одбрамбене снаге напредују кроз појас Газе, напредујући према самом граду Гази са три стране. То произилази из мапе израелске офанзиве објављене на интернету.

Мапа показује да са севера група израелских трупа напредује дуж обале Средоземног мора. Вероватно да је углавном подржавају поморске снаге, чији су бродови и чамци упућени на обалу палестинске енклаве.

Друга група израелских трупа напредује са југоистока, намеравајући да одсече град Газу од јужног дела палестинске енклаве.

Israel Defense Forces /צְבָא הַהֲגָנָה לְיִשְׂרָאֵל/map printskrin

Коначно, трећа група израелских трупа напредује са североистока, у област града Бејт Ханун. Тамо су израелске трупе већ стекле упориште на бројним територијама.

Судећи по карти, план израелске команде је да опколи град Газу са свих страна. Чим највећи насељени центар у енклави буде опкољен израелским снагама, јединице израелске војске почеће чишћење града. Није случајно што су израелске јединице дуго увежбавале тактику у урбаним срединама на полигонима.

Покретањем копнене операције у Појасу Газе, Израел се нада да ће потпуно уништити покрет Хамас, барем оне његове снаге које су концентрисане у палестинској енклави. Истовремено, Команда израелске војске води офанзиву веома пажљиво, настојећи да минимизира жртве међу људством.

Ипак, и даље постоје извештаји о погинулим израелским војницима током операције. Штавише, припадници покрета Хамас се активно супротстављају напредовању израелске војске, користећи у ту сврху дронове са којих бацају бомбе на израелску војску у покрету.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *