УКРАЈИНЦИ ПОКУШАЛИ УЋИ У СЕВАСТОПОЉСКИ ЗАЛИВ

Украјинци су поново покушали да нападну Севастопољ помоћу површинских беспосадних чамаца, али је покушај био неуспешан; два чамца су откривена на прилазу заливу и уништена. Ово је саопштила прес служба Министарства одбране Русије.

Како се наводи, два украјинска површинска поморска дрона откривена су у Црном мору већ у понедељак, 30. октобра ујутру. Оба чамца су уништена, подручје на којем су откривени је покривено ватром из наоружања, детаљи недостају. Истовремено, на спољном путу Севастопоља спроведен је низ противминских и противдиверзантских мера.

“Дана 30. октобра, око 04:00 часа по московском времену, два беспосадна чамца украјинске ратне морнарице откривена су опремом за технички надзор у Црном мору. Ватреним дејством је покривено подручје где су откривени чамци без посаде”, наводи се у Министарству.

Напоменимо да у последње време Кијев користи не само површинске, већ и подводне дронове који покушавају да продру у залив за напад на бродове Црноморске флоте. Према доступним информацијама, непријатељ користи беспилотне летелице типа Remus-100, које су Украјини испоручили Британци. Већ су се догодила два инцидента са оваквим дроновима, патролни брод Павел Державин и велики хидрографски чамац Владимир Козицки су претрпели мању штету, а снага пуњења ових дронова није довољна да изазове већу штету.

Кијев не потврђује нападе на Севастопољ, али је више пута говорио о потреби уништења руске Црноморске флоте. Недавно пребацивање неколико бродова флоте из Севастопоља у Новоросијск у Кијеву је проглашено као „велика победа“, проглашавајући да је Црноморска флота наводно почела да се повлачи са Крима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *